Een tijdje geleden was ik in de winter op zoek naar een zon-bestemming voor een weekje relaxen. Als Afrika-liefhebber kijk ik altijd eerst naar de mogelijkheden in dat immense en overweldigende continent. Gambia was ik al geweest, wanneer ik Kenia en Tanzania bezoek dan wordt het heel zeker geen relax vakantie aangezien daar zoveel te doen en te zien is, zo kwam ik uiteindelijk uit bij de Kaapverdische Eilanden. En dat was zeker geen teleurstelling! Ik ben zelfs zo enthousiast geworden dat inmiddels menig vriend en collega al is afgereisd naar Kaapverdië. Bij deze de 5 redenen waarom ik jou ook aan wil raden om naar de Kaapverdische Eilanden te gaan!

1. Paradise on earth
De stranden van Kaapverdië zijn echt het paradijs op aarde! Je treft hier een breed witgeel zandstrand met her en der bedjes en rieten parasolletjes. Er zijn wat strandtentjes waar men je van een cocktail of biertje kan voorzien, je kunt er surfen of windsurfen, echter zijn er voor de rustliefhebber ook hele stukken strand waar je nauwelijks anderen ziet. Vanaf dit mooie strand loop je zo de azuurblauwe zee in met een heerlijke watertemperatuur. Het water is helder, je kunt je voeten gewoon op de zeebodem zien en (en dat vind ik stiekem heel fijn) er ligt nauwelijks rommel op de bodem en in de branding. Dus geen pijnlijke schelpen waar je op stapt of slierten zeewier die aan je been hangen :)

2. Het is er (bijna) altijd mooi weer
Ga je naar Kaapverdië, dan kun je eigenlijk het gehele jaar door een temperatuur van rond de 30 graden verwachten. Alleen in de maanden augustus en september kennen de eilanden een regenseizoen, waarbij de temperaturen nog steeds hoog liggen, maar er ook af en toe een flinke bui kan vallen. Toen ik er was, tikte de thermometer gedurende de dag zelfs de 35 graden aan en toch was het er heerlijk. Omdat de eilanden midden in de oceaan liggen, staat er altijd wel een briesje waardoor je hier geen verzengende en plakkende hitte zult treffen. Neem wel voldoende zonnebrand mee, vanwege het windje is het echt smeren, smeren, smeren…

3. Afrika zonder problemen
Voor je gevoel is Afrika vaak erg ver weg en dan heb je ook nog te maken met vervelende Afrikaanse ziektes, oorlogen en wat je al niet allemaal in het nieuws ziet over dit continent. Ik kan je verzekeren: van dit alles heb je geen last op de Kaapverdische Eilanden. Het is er super veilig, je hoeft geen malariatabletten te slikken en de mensen zijn enorm vriendelijk. Ook als dame kun je er alleen of met z’n tweeën zowel overdag of ’s avonds gewoon alleen over straat lopen. Wil je eens relax kennismaken met Afrika? Dan is Kaapverdië ‘the place to be’!

4. Maar 5,5 uur vliegen
Je waant je in een heel andere wereld zodra je voet aan de grond zet op de Kaapverdische Eilanden. Je bent echt op één van de meest paradijselijke stranden ter wereld in maar 5,5 uur vliegen vanaf Amsterdam. Er vertrekken meerdere vluchten per week en er zijn geregeld interessante aanbiedingen te vinden richting dit pareltje in de oceaan.

5. Afrika mixt met Portugal
De Kaapverdische Eilanden zijn ooit ontdekt door Portugese ontdekkingsreizigers, waarna het een Portugese kolonie werd. Hierdoor zijn de Afrikaanse inwoners, tradities en gebruiken gemixt met de Portugese invloeden die mee werden gebracht vanuit Europa. Dit zorgt voor een interessante mengelmoes en een fijn sfeertje. Zo tref je op de ene straathoek de lekkerste ijssalons of beste restaurants met een mediterrane menukaart, terwijl je op het dorpsplein de Afrikanen in traditionele kledij op djembe-trommels ziet spelen. In het ene winkeltje koop je welbekende merk-slippers, terwijl de buurman je zijn uit hout gesneden handwerk of batik sarongs met Afrikaanse print aanbiedt!

Heb ik je al enthousiast kunnen maken voor een vakantie naar één van de Kaapverdische Eilanden? Of misschien wel naar één van de vele andere Afrikaanse landen met mooie stranden? Ik raad het je in elk geval van harte aan!

5 redenen om naar de Kaapverdische Eilanden op vakantie te gaan

Berichtnavigatie