Tanzania

Regelmatig blog ik voor de reissite Traveljunks, zo ook deze blog over de Serengeti. Tijdens mijn over land reis dwars door het continent Afrika, kan een bezoek aan het grootste safari park ter wereld natuurlijk niet uitblijven. De Serengeti stond dan, ondanks de best wel dure tickets, ook al op mijn bucketlist vanaf de dag van vertrek uit Nederland. Na ongeveer zeven maanden reizen in Afrika was het dan zover!

Tanzania - Safari in de Serengeti

Voor mijn bezoek aan de Serengeti had ik met vijf andere reizigers een gids met 4×4 ingehuurd. Serengeti betekent ‘eindeloze vlaktes’ en dat is ook meteen wat je opvalt bij het binnenrijden van het nationale park. Ik was dan ook super blij dat ik een gids had ingehuurd, want in m’n uppie zou ik echt niet geweten hebben welke kant ik op zou moeten als je overal zover je kunt kijken alleen maar grasland ziet. Ook het zoeken naar wat kleiner wild en katachtigen is echt heel moeilijk in het hoge dorre gras. De gids verdiende zijn geld al snel terug, toen hij na een uurtje rijden al een cheetah spotte liggend in het gras. Hoe gaaf om dit beest te zien op maar enkele meters afstand van de weg.

Tanzania - op safari in de Serengeti

Over die weg wil ik ook wel wat kwijt. Verharde wegen zijn er in de Serengeti sowieso niet en de wegen die er wel zijn variëren van zand/gravel tot complete modderpoelen. Een 4×4 is dan ook echt een vereiste. Op sommige stukken is het echt glibberen en glijden en eenmaal zaten we zelfs bijna vast. Na meerdere pogingen vooruit en achteruit te hebben geprobeerd, kregen we eindelijk grip en kwam de 4×4 gelukkig los. Je wilt niet bedenken wat er kan gebeuren als je daadwerkelijk vast komt te zitten tussen de wilde dieren…Toch fijn dat we die gids (en goede chauffeur) bij ons hadden!

Tanzania - op safari in de Serengeti

Tegen de tijd dat de zon lager aan de hemel ging staan, zagen we in de verte een groepje bomen met een andere auto ernaast geparkeerd. Dat moeten we natuurlijk even uitchecken, wat zou daar te zien zijn? Het bleken niet één maar zelfs twee luipaarden. Wow, die zijn echt super zeldzaam! Ik heb al heel wat safari’s gedaan in mijn leven en dit was de eerste keer dat ik dit dier in het wild zag. Hiervan was ik echt onwijs onder de indruk, maar er kwam nog meer. Het bleken een mannetje en vrouwtje te zijn die samen in de betreffende boom bij onze auto gemeenschap gingen hebben. Haha, wat een belevenis!

Tanzania - op safari in de Serengeti

Tijdens zonsondergang, die zoals altijd in Afrika geweldige kleuren heeft, kwamen we aan op het safari-kamp waar we de nacht door gingen brengen. Alhoewel kamp, er is geen omheining…dus alle wilde dieren kunnen gewoon langs je tent lopen! Wel zijn er twee enorm grote kooien gemaakt van hekwerk en hier mogen de mensen in zitten om rustig hun avondeten te kunnen verorberen zonder dat er opeens een leeuw op je eten afvliegt. Het is de omgekeerde wereld: het wildlife buiten en jij in een kooi. Grappig gevoel, maar zo hoort het eigenlijk ook, je bent immers in hun wereld. ’s Avonds maar niet teveel gedronken, want ik wilde ‘s nachts toch echt niet over de savanne van mijn tent naar het toilet lopen terwijl er een of ander beest op de loer ligt…

Tanzania - op safari in de Serengeti

Dag twee van de safari ging natuurlijk vroeg de wekker om in het ochtendgloren de eerste safari te kunnen maken. En dit bleek de dag van de leeuwen te zijn! We zagen tientallen leeuwen op meerdere plekken in de Serengeti. De ene keer lagen ze lekker te luieren op een rots, twee anderen liepen verdekt door het hoge gras op zoek naar een prooi en weer een andere leeuw zat net als de Lion King bovenop zijn enorme rots. Zo gaaf al die leeuwen te zien en dat op één dag. Wat een geluk!

Deel dit bericht!

Op avontuur in de Serengeti

Post navigation


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *