Zimbabwe

Zoals je wellicht al weet ben ik helemaal fan van reizen, cultuur en mooie landschappen. De meeste blogs op mijn website gaan over super gave bestemmingen, enorm leuke reisjes en bijzondere belevenissen op vakantie. Maar ook ik moet wel toegeven dat reizen niet altijd leuk is…soms zit je er helemaal doorheen, is alles teveel en wil je het liefst naar huis. Gelukkig heb ik dat gevoel niet zo vaak en als het komt, komt het meestal enorm plotseling opzetten en verdwijnt het al even snel. Check hier de 5 redenen waarom reizen voor mij toch niet altijd leuk is!

Reizen is niet altijd leuk - Namibië - Afrika

Wat maakt reizen voor mij “soms!” minder leuk?

 • Je alleen voelen

  Met stip op 1 komt toch wel alleen zijn terwijl je juist op dat moment behoefte hebt aan mensen om je heen. Toevallig had ik zo’n moment nog in december toen ik in India was. Het was Oudjaarsavond en het zag ernaar uit dat ik die avond in mijn eentje zou moeten dineren om daarna het nieuwe jaar te vieren op mijn hotelkamer. De hele dag zag ik daar al een beetje tegenop en ik vond me ergens ook wel een beetje zielig. Gelukkig kwam dit scenario niet uit, aangezien ik door een gezellig groepje Nederlanders werd meegevraagd voor een avondje eten, drinken en dansen! :)

 • Bedrogen worden

  Nee, niet in de liefde maar in het algemeen. Je spreekt iets af en iemand komt niet opdagen, je krijgt te weinig geld terug of je wordt afgezet door een lokale verkoper. Bedrogen worden is nooit leuk, ook niet in Nederland, maar op reis gebeurt het relatief vaak en kost het vaak heel veel energie en moeite om ervoor te zorgen dat je niet bedrogen uitkomt. Soms ben je dat gedoe gewoon even zat…

 • Stress

  Ik ga juist vaak naar het buitenland om het typisch Nederlandse plannen en de stress van werk te ontvluchten. Toch betekent dat niet dat ik op reis nooit stress heb. Je komt in een flinke file op weg naar het vliegveld en stressed of je je vliegtuig wel haalt. Opeens wordt je paspoort ingenomen door een politie-agent (of erger nog door iemand die zich voordoet alsof) of je zit drie dagen vast in niemandsland vanwege visum-problemen. Uiteindelijk weet je: alles komt goed! Toch is het tot die tijd stressen. Grappig is wel dat deze stress-situaties achteraf vaak de beste reisverhalen opleveren :)

 • Thuis missen

  Ik moet wel bekennen (sorry alvast voor vrienden en familie die dit lezen) dat ik wanneer ik op reis ben de mensen thuis niet heel erg mis. Heimwee ken ik gelukkig ook niet. Wat ik voornamelijk mis zijn gebeurtenissen waar ik niet bij kan zijn. Het jaarlijkse meidenweekend, het familie-etentje met Pasen, het gezellige kopje cappuccino met moeders op zondag of het avondje BBQ’en met een lekker wijntje in de zomer. Daar kan ik soms echt wel een beetje verdrietig om worden.

 • Afscheid nemen van nieuwe vrienden

  Het leuke van reizen vind ik dat je overal nieuwe mensen ontmoet, zowel andere reizigers als de lokale bevolking. Zo ben ik vaker uitgenodigd om bij locals te blijven logeren waar ik helemaal in de watten werd gelegd. Er wordt voor je gekookt, men neemt je mee om de lokale bezienswaardigheden te showen en je mag mee op al geplande uitjes zoals een verjaardagsfeest of een familie-bijeenkomst. Onderweg kom je ook onwijs veel andere reizigers tegen. Soms trek je langere tijd met elkaar op of kom je elkaar steeds weer onderweg tegen. Omdat je in hetzelfde schuitje zit, ver van huis in een onbekend land, leer je elkaar al snel goed kennen. Je hebt superleuke weken met elkaar en dan komt het momenet dat je opeens afscheid moet nemen van die fijne locals of nieuwe reisvrienden. En dat is niet leuk :(

Reizen is niet altijd leuk - Kenia - Afrika

Wat is jouw tegenvaller op reis? Of heb je juist tips om deze situaties te voorkomen? Ik ben benieuwd!

Deel dit bericht!

Reizen is niet altijd leuk…

Post navigation


10 thoughts on “Reizen is niet altijd leuk…

 1. Stressmoment: aangehouden worden door de politie in Kirgizië (die erom bekend staan corrupt te zijn) en dan je rijbewijs niet bij je hebben… Maar je hebt gelijk, een van de mooiste reisverhalen achteraf. Heeft wel even geduurd 😉

 2. Linda mooi beschreven die lastige momenten.
  Enne. …… ik mis de cappuccino op zondagmiddag met jou ook als je op reis bent. X

 3. Bedrogen worden, op wat voor manier dan ook op reis, staat voor mij met stip op nummer 1. Of gewoon al het gevoel dat mensen niet eerlijk tegen je zijn, ook al kan je niet precies zeggen of dat gevoel klopt. Gewoon niet fijn. Thuis missen heb ik echt nooit last van, misschien helpt het dat ik altijd met m’n gezin reis, dus waar ik slaap voelt als mijn thuis als zij erbij zijn. :)

  1. Leuk zeg dat je met je gezin reist! Dat hoor je toch niet zo vaak.
   En ja, ben het helemaal met je eens, wanneer je bedrogen wordt voelt dat echt heel vervelend. Bijna alsof je niet welkom bent!

 4. Leuk Linda, en ja heel herkenbaar: Mooi hoe je het beschrijft. Ik heb je ontmoet in Varanasi India in het hotel. Daarna ben ik nog naar Delhi gegaan en toen 5 weken naar Goa met de sleeper train. Het was daar 30 graden en heerlijke stranden. Ik zou nog contact met je opnemen voor wat info mbt het reizen.

  Hoe gaat het met je of ben je weer op reis?

  Ik zou graag naar Kaap Verdische eilanden gaan alleen. Ben jij ook alleen geweest of met een groepje reizigers? Is er wel iets te doen en kun je je dagen wel vol krijgen, dan alleen op het strand liggen? Want het eiland is niet zo groot, denk ik. En kom je ook (alleengaande) reizigers tegen? Want veel toeristen komen er niet zoveel, denk ik? En de kosten van eten en drinken vallen mee? Ik hoor graag van je, Je mag me ook bellen op 06-48405910 en dan bel ik je wel terug, want ik kan gratis bellen. Groetjes Jose

  1. Hi José,
   Dank je voor je leuke berichtje en leuk om weer in contact te komen! Klinkt alsof je na mijn vertrek nog een super tijd hebt gehad in India! Ik ben na een vakantie in Jordanië inmiddels alweer een weekje thuis. Tijd om de volgende reis weer te boeken :)
   Ik mail je binnenkort even over Kaapverdië, heerlijke bestemming overigens!
   Groetjes,
   Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *