Liebster

Via Karin van Traveladdict ben ik genomineerd voor de zogenoemde Liebster Award. Daar ben ik natuurlijk heel blij mee! De Liebster Award is een award die rond gaat tussen beginnende reisbloggers om hen zo een kans te geven zichzelf voor te stellen. Van Karin heb ik 11 vragen ontvangen om te beantwoorden en tevens mag ik 11 feitjes over mezelf vertellen. Ik heb er een hele tijd voor gezeten, want sommige vragen waren toch echt wel lastig. Maar wel echt super leuk om eens vragen te beantwoorden in plaats van zelf te bedenken waarover ik schrijf!

 • 1. Wat maakt jouw blog onderscheidend van andere reisblogs?

  Lastige vraag…ik denk dat mijn blog uniek is door mijn ‘niche’ Afrika. Ik ben een echte Africalover en ben in bijna 30 Afrikaanse landen geweest. Daar probeer ik veel over te schrijven om zo mijn enthousiasme voor dit continent over te brengen. Ik denk dat Afrika als vakantiebestemming vaak ondergewaardeerd wordt en dat dit continent gezien wordt als onveilig en onbekend. Terwijl het echt een enorm veelzijdige vakantiebestemming is!

 • 2. Omschrijf jezelf in 5 steekwoorden.

  Doorzetter, nieuwsgierig, energiek, hulpvaardig en bescheiden. Verder ben ik best een back-to-basic reiziger, al let ik ook niet kostte wat kost op het budget. Toen ik bij de Victoria Falls in Zimbabwe was wilde ik persé een helikoptervlucht over de watervallen maken ondanks dat dit geen goedkope excursie is.

 • 3. Wat maakt jou naast reizen gelukkig?

  Pfoe, uhhh….reizen! Kleine momenten kunnen mij vaak gelukkig maken. Met vrienden een wijntje drinken op een terrasje en denken dat je het toch wel erg goed hebt, genieten van een mooie zonsondergang terwijl je na een lange dag werken naar huis rijdt of een zondagochtendwandeling maken door het bos. Ik probeer vaak te genieten van het moment zelf!

zonsondergang - liebster award

 • 4. Naar welk land zou je het liefst emigreren en waarom?

  Dat is een lastige vraag. Dat zou sowieso een land in Afrika zijn: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana of misschien Tanzania. Het landschap, de natuur, de wilde dieren, de mensen en zeker ook het ‘pluk-de-dag-gevoel’ maken dat ik voor Afrika zou kiezen. Al lijkt wonen in Australië me ook echt niet verkeerd. Wanneer ik in een land op reis ben, vraag ik mezelf altijd af of ik daar zou kunnen wonen. En eigenlijk is het antwoord altijd ja!

 • 5. Welke Nederlandse lekkernij mis je het meest op reis?

  Haha, dit is echt zo geen vraag voor mij. Ik hou namelijk niet van Nederlandse kost. Gerechten als stamppot, aardappelen en vlees met jus zijn echt niet aan mij besteedt. Wat ik wel zou gaan missen is Nederlandse kaas!

 • 6. Wat is het raarste dat je hebt meegemaakt op reis?

  Hier zou ik wel een boek over kunnen schrijven. Reizen door Afrika zorgt voor veel vreemde, gekke en rare belevenissen. Wanneer je paspoort wordt ingenomen en je het enkel terugkrijgt tegen betaling van 500 euro, de politie in Congo ervan overtuigen dat je een toerist bent en geen terrorist of een vastzittende vrachtwagen uitgraven uit de modder terwijl je kniediep in de derrie staat. Op nummer 1 staat toch wel het drie dagen vastzitten aan de grens van Nigeria en Kameroen. Ik was al uit Nigeria gestempeld, toen de autoriteiten van Kameroen besloten dat de grens ‘dicht’ was. Dit resulteerde in drie dagen kamperen op de grens zonder voorzieningen zoals een toilet of douche. Gelukkig was er wel een bar met koud bierJ Na 58 uur wachten en het plegen van meerdere telefoontjes met de Nederlandse ambassadeur mocht ik toch Kameroen in!

Zuid-Afrika - liebster award

 • 7. Welk land heeft de meeste indruk gemaakt?

  Dan kies ik voor Zuid-Afrika! Mijn liefde voor Afrika begon ooit met een half jaar studeren in dit land. Ik ben in ruim 50 landen geweest en Zuid-Afrika staat als vakantiebestemming nog altijd op nummer 1. Het land heeft alles wat je je maar kunt wensen: mooie bounty-stranden, groene heuvels en bergen waar je goed kunt hiken, wilde dieren waaronder de hele Big Five, moderne wereldsteden, super lekker eten en wijn, een vriendelijke bevolking en je kunt je verstaanbaar maken met zowel Nederlands als Engels. Daarnaast hebben Mali, Nigeria en de Democratische Republiek Congo ook heel veel indruk gemaakt. Deze landen zijn vaak negatief in het nieuws. Toch heb ik er een hele gave tijd gehad en zou ik er zo nog een keer naartoe gaan!

 • 8. Welke bestemming trekt je helemaal niet en hoe komt dat?

  Nu ga ik geen vrienden maken, want ik moet bekennen dat Japan mij niet zo trekt. Ik heb een aantal vrienden die hier op vakantie zijn geweest en er helemaal lyrisch over te zijn. Toch trekt het me om een of andere reden niet.

 • 9. Aan welk type reiziger erger jij je op reis?

  De zeurende en klagende reiziger: alles is duurder dan thuis, het is niet zo hygiënisch, er is geen fatsoenlijk toilet, het eten is te pittig etc. Vooral Nederlanders in het buitenland willen hier nogal eens een handje van hebben helaas. Verder ben ik iemand die er op reis natuurlijk wel een beetje leuk uit wil zien, maar je zult mij niet zien op hakken, in te korte shorts of met dikke lagen make-up op. Respect voor de lokale cultuur vind ik altijd belangrijk, vandaar dat ik me altijd gepast probeer te kleden. Aan reizigers dit deze kledingvoorschriften of andere culturen niet respecteren kan ik me ook wel eens ergeren.

Mali - liebster award

 • 10. Wat was jouw hoogtepunt uit 2015?

  Daar hoef ik niet over na te denken: mijn overland reis door 22 landen dwars door het Afrikaanse continent! Wat het hoogtepunt op die reis was, dat kan ik echt niet zeggen. Was dat het samen met de lokale bevolking uitgraven van een vrachtwagen die vastzat in een meter modder in Congo, het rondlopen tussen rennende en spelende kuddes wilde giraffen, zebra’s en olifanten in Botswana of was dat toch het verblijf van een nacht midden op het plein van een afgelegen dorpje in Ivoorkust? Ik vierde mijn 30e verjaardag met een kroegentocht in Mali, trok door de jungle op zoek naar apen in Nigeria en lag enkele dagen op het strand van Zanzibar. Namibië blijft toch één van mijn favoriete landen met zijn enorme droogte en hitte, bijzondere woestijnlandschappen en de 2e grootste canyon ter wereld. Eén ding dat me altijd bij zal blijven is de vriendelijkheid, instelling en gastvrijheid van de Afrikaanse bevolking. De meeste mensen leven een zeer sober leven op afgelegen plaatsen of juist in miljoenensteden en iedereen straalt stuk voor stuk geluk en blijheid uit. Tevreden zijn met wat je hebt en leven met de dag is iets wat ik zeker ben gaan waarderen in Afrika!

 • 11. Welke bestemmingen staan er voor 2016 op de planning?

  Voor de eerste helft van het jaar staan er twee weekendjes weg gepland naar Venetië en Munster. Vervolgens mag ik een to-do van mijn bucketlist afstrepen, wanneer ik een zeilreis langs de Griekse eilanden ga maken! Dat lijkt al heel wat, toch wil ik nog wel wat meer weekendjes weg en ook nog een vakantie plannen voor de tweede helft van 2016. Waar naartoe, dat is nog de vraag! Dus mocht je tips of ideeën hebben, dan hoor ik het graag!

Namibië - Liebster award

Tot slot: noem 11 willekeurige feiten over jezelf!
– Ik heb eigenlijk altijd alweer een nieuwe stedentrip of vakantie geboekt voordat ik aan m’n komende vakantie begin. Ik hou er namelijk van om daar naar uit te kijken en geniet al enorm van de voorpret.
– Ik houd helemaal niet van gadgets.
– Zonsondergangen zijn helemaal mijn ding! Heerlijk om onder het genot van een biertje even stil te staan bij dat moment van de dag. Mijn fotoboeken puilen dan ook uit van sunset-foto’s.
– Mijn favo food is sushi!
– Aangezien ik een fulltime baan heb waar ik meer dan 50 uur in de week werk, is het combineren van mijn blog Linda op Reis vaak planning technisch een uitdaging.
– In mijn vrije tijd doe ik aan yoga en ga ik geregeld skaten of wandelen.
– Ik ga graag in m’n uppie op reis; heerlijk zelf je bestemming uitkiezen en met niemand rekening houden.
– India is zeker het vreemdste en gekste land waar ik ooit ben geweest.
– Gelukkig heb ik nooit last van heimwee.
– Ik ben niet zo’n dare devil: abseilen en raften zijn dan ook niets voor mij.
– Ook al ben ik rond de 30 jaar mijn favoriete gespreksonderwerp is nog steeds reizen en niet baby’s :)

En de genomineerden zijn…
Het leuke aan de Liebster-award is dat ik deze ook weer door mag geven! Als Afrikagek heb ik gekozen voor twee reisblogs van andere Africalovers. Vandaar dat ik Nicole & Elmer van Terratrotter en Leonie & Peter van Amsterdam to Anywhere nomineer voor deze award. Aan jullie de eer om de volgende 11 vragen te beantwoorden en tevens 11 willekeurige feitjes over jezelf te benoemen. Hieronder nog even de spelregels op een rijtje:
– De genomineerde vertelt wie hem of haar genomineerd heeft en linkt naar die site;
– Je beantwoordt de ontvangen vragen;
– Je noemt 11 willekeurige feiten over jezelf;
– Je nomineert andere bloggers voor deze award;
– Je stelt zelf 11 vragen op voor de nieuwe bloggers;
– Laat de bloggers weten dat ze genomineerd zijn voor deze award.

De 11 vragen voor Nicole & Elmer en Leonie & Peter zijn:
– Waarom ben je begonnen met je reisblog?
– Wat maakt jouw reisblog uniek?
– Welk land waar je bent geweest zou je niet snel nogmaals bezoeken en waarom?
– In welk land heb je je mooiste vakantiekiekje genomen?
– Wat is de slechtste weg waar je ooit hebt gereden?
– Wat is naast je paspoort, bankpassen en camera het belangrijkste dat je mee op reis neemt?
– Wat voor ‘type’ reiziger ben jij?
– Waarom koos je voor een reis door Afrika?
– Welke drie bestemmingen staan bovenaan je bucketlist en waarom?
– Wat is het gekste dat je ooit op reis hebt gegeten?
– Welke bestemmingen staan voor 2016 op de planning?

Ik wens jullie heel veel succes toe!

Deel dit bericht!

Genomineerd voor de Liebster Award!

Post navigation


5 thoughts on “Genomineerd voor de Liebster Award!

 1. Hoi Linda.
  Leuk om te lezen wat je schrijft over je zelf.
  Kijk Floortje maar eens terug. Deze vrouw vertelde als ik in Afrika kom voel ik mij pas echt thuis!!!
  Als klein kindje hield je al van anders eten. Zoet enz was niet zomaar aan je besteed. En….. Je ging je eigen weg toen je volwassen was.
  Fijn weekend. Marlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *