Marokko

Wat maakt Chefchaouen zo bijzonder?
Chefchaouen wordt ook wel de ‘blauwe stad’ genoemd en dat is meteen wat deze stad zo gaaf en uniek maakt. Het grootste gedeelte van de gebouwen is lichtblauw geverfd. Al wanneer je vanuit de door de bergen slingerende hoofdweg de stad ziet liggen, valt de blauwe kleur meteen op. Leuk is het om net buiten Chef even te stoppen op het uitzichtpunt om een overzichtsfoto te maken van de blauwe stad te midden van de bergen.

Chefchaouen - Marokko

Wat is de belangrijkste must-do in Chefchaouen?
Wanneer je in Chef bent is de markt, in Noord-Afrika vaak medina genoemd, de belangrijkste plek om te bezoeken. Juist de medina is helemaal blauw geverfd. Soms niet alleen de huizen, deuren en raamkozijnen, maar ook het straatplaveisel zelf. De medina bestaat uit kleine slingerende straatjes en steegjes waar je je enkel te voet (of met een ezel) kunt verplaatsen. Via trappen en zijweggetjes dring je al snel dieper in de medina door. Het leuke aan deze medina is dat hij niet erg toeristisch is zoals in bijvoorbeeld Marrakech of Fez. De locals gebruiken deze markt echt voor het doen van hun dagelijkse koopjes. Het aanbod in de winkeltjes varieert van huishoudelijke spullen en stoffen tot snoep en versgebakken brood. De bevolking is erg vriendelijk en vindt het leuk wanneer gasten de medina bezoeken!

Chefchaouen - Marokko

Wat kun je daarnaast nog meer doen?
Na een bezoek aan de medina, is het leuk om met de trappen verder de berg op te lopen totdat je uit de medina komt en opeens een weids uitzicht hebt over de blauwe stad. Wat mij opviel aan Chef is dat het er barst van de bakkerijtjes. Koopwaar verschilt van een soort pannenkoek met honing, tot verse broden en luxe gebakjes die in een brasserie in Parijs niet zouden misstaan. Heerlijk om na een stadswandeling even te relaxen bij één van deze bakkers onder het genot van een versgebakken lekkernij. Als je van hiken houdt, dan is Chef ideaal vanwege zijn ligging in het Rif-gebergte. Vanuit de stad kun je meerdere wandelingen de bergen in maken naar diverse uitzichtpunten of naar een nabijgelegen waterval. De uitzichten zijn hier magnifiek!

Chefchaouen - Marokko

En wat vond ik er zelf van?
Chef was echt helemaal geweldig! Ik bezocht dit heerlijke dorpje op mijn overland reis door Afrika. Er heerst een prettige sfeer in de medina, de blauwe kleuren zorgen voor een gezellig gevoel en ik heb heerlijke Marokkaanse tajines en gebakjes gegeten in de stad. Helaas had ik een beetje pech met het weer en heb ik dus enkel een regenachtig Chefchaouen gezien. Dus het was muts op, regenjas aan en handschoenen aan. Toch had ik ook een beetje geluk, omdat ik er was tijdens één van de jaarlijkse festivals met marktkraampjes, optredens en lokale muziek. Graag zou ik nog een keer teruggaan, maar dan wel wanneer de zon schijnt :)

Deel dit bericht!

3 W’s over het blauwe dorpje Chefchaouen

Post navigation


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *