Engeland

Toen ik zo’n twee jaar geleden voor het eerst van AirBnB hoorde, was ik er nogal sceptisch over. Via internet een slaapplek boeken bij particulieren die je niet kent en dan maar hopen dat alles goed gaat met de betaling. En dat de kamer schoon is en er geen gekke dingen gebeuren als je daar bent. Ik was dus echt niet direct enthousiast, maar na diverse gave, gekke en interessante ervaringen ben ik echt helemaal om!

De eerste keer
Mijn eerste AirBnB ervaring was gewoon in Nederland, dat voelde toch wel een beetje safe. Ik huurde een huisje met vriendinnen, alles was helemaal prima en het werd een top weekend. Mijn sceptische houding tegenover AirBnB zwakte hierdoor al wat af. Na nog wat AirBnB ervaringen in Duitsland werd ik toch steeds enthousiaster over dit concept. Vandaar dat ik besloot om mijn roadtrip door Zuid-Engeland alleen maar AirBnB’end door te brengen.

Engeland - roadtrip - Airbnb

Niet zo’n goed begin
Daar sta je dan in het donker om 22.15 uur ‘s avonds in een ieniemienie dorpje in the middle of nowhere. Het huis ziet er verlaten uit, de rolluiken zijn dicht en binnen is het donker. Je belt een keer aan, je belt nog een keer aan en dan zakt de moed je wel een beetje in de schoenen…het zal toch niet dat we bij de eerste AirBnB van onze roadtrip al bedonderd worden. Net toen we ons wilden omdraaien ging toch de voordeur open en keek mevrouw des huizes ons wat achterdochtig aan. Uh wat we komen doen? Ja, we hebben geserveerd via AirBnB. Al snel was het misverstand helemaal opgehelderd; onze host had een foutje gemaakt met de datum en we werden pas een dag later verwacht. Maar geen probleem, na duizend maal excuses konden we lekker gaan slapen in onze eigen kamer!

Engeland - roadtrip - Airbnb

Super locatie versus gezellige host
Tijdens onze roadtrip kwamen we op zoveel verschillende plekken en wat me opviel is dat wanneer je boekt via AirBnB vaak of de locatie helemaal the bomb is of dat de host super gezellig is. Het lijkt een beetje kiezen te zijn tussen die twee. Zo verbleven we een nachtje in een appartement met uitzicht op een klein haventje met bootjes en hier genoten we op het dakterras van de ondergaande zon. Toplocatie! Al was de gezelligheid redelijk ver te zoeken; geen woonkamer om elkaar te ontmoeten en een stijve Engelse dame als host. Weer een andere nacht bleven we in een huis dat er van buiten wat verouderd en niet zo onderhouden uitzag. Toen we er voorbij reden, dachten we ‘moeten we echt daar zijn?’ We werden echter allerhartelijkst ontvangen door de host en bezoekende vrienden. Een kopje thee stond al klaar voor ons, men was echt oprecht geïnteresseerd en de hosts vonden het onwijs leuk om te kletsen over van alles en nog wat. Laten we het zo zeggen; we gingen die avond heel wat later naar bed dan gepland!

Engeland - roadtrip - Airbnb

The best place ever
Met kop en schouders steekt één AirBnB accommodatie er toch echt bovenuit. We verbleven enkele nachten in een vegan eco lodge bovenop een berg met een enorm wijds uitzicht over het Engelse platteland. Stel je een oude autosloperij voor, die is omgebouwd tot kleine werkplaatsen voor allerlei creatievelingen. Aan de rand van dit landgoed hebben de hosts zelf van scratch af aan met enkel oude en 2e hands materialen een geweldig mooi huis gebouwd. Een super grote woonkamer met relaxte zitbanken, een kookeiland en een enorme grote houten tafel voor alle gasten zorgen voor een huiselijke en gezellige sfeer. De hosts zijn vriendelijk, hebben de interessantste levensverhalen en het vegan eten is heerlijk! Het is niet de vraag of maar wanneer we weer een keertje terug gaan…

Engeland - roadtrip - Airbnb

Kortom: ik ben inmiddels helemaal fan van AirBnB! En nee, ik wordt niet gesponsord door hen… :) Het is zo leuk om overal de locals te ontmoeten en een kijkje te nemen in hun leven. Daarbij vind ik het veel persoonlijker dan een hotel. Dus, mocht je twijfelen…ik zeg doen!

Deel dit bericht!

AirBnB’end door Zuid-Engeland

Post navigation


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *