Zanzibar

Voor de reiswebsite Traveljunks schrijf ik regelmatig een blog over mijn belevenissen tijdens mijn overland reis door Afrika. Ik reisde met het vliegtuig naar Gibraltar, van waaruit ik met de boot de Middellandse Zee overstak naar de Spaanse enclave Ceuta in Noord-Afrika. Vervolgens stak ik de grens over naar Marokko en van daar uit trok ik langs de hele westkust van Afrika naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Na een paar dagen rust ging de reis verder richting mijn eindpunt in Nairobi in Kenia. In deze blog, die ik ook voor Traveljunks schreef, lees je meer over hoe mijn verblijf op het verrassende en paradijselijke Zanzibar!

Zanzibar - Tanzania
Zanzibar - Tanzania

Mijn bezoekje aan Zanzibar stond gepland vlak voor het einde van mijn overland reis. En na 7 maanden reizen was ik ook wel toe aan een klein weekje rust en relaxen. Vandaar dat mijn verwachtingen van dit tropische eiland hooggespannen waren. Vanaf de miljoenenstad Dar es Salaam op het vaste land van Tanzania nam ik de o zo gevreesde ferry naar Zanzibar. De ferry doorkruist de Indische Oceaan om het eiland te bereiken en de oceaan hier staat bekend om zijn hoge golven en woeste watermassa. Gelukkig viel het mee; de ferry schommelt erg op en neer, maar misselijk werd ik niet. Zanzibar was ooit een zelfstandig land, maar is nu onderdeel van Tanzania. Men doet echter nog steeds alsof het een apart land is en dat betekent paspoortcontrole, stempels in je paspoort en bagagecontrole. This is Africa!

Zanzibar - Tanzania
Zanzibar - Tanzania

Na 5 minuten in hoofdstad Stone Town te zijn was ik al verkocht! Overal zijn pleintjes met historische gebouwen die middels kleine nauwe steegjes met elkaar zijn verbonden. Je kunt hier uren rondlopen en verdwalen in dit doolhof van straatjes. Zanzibar is ook wel een beetje een shop-walhalla en omdat het einde van mijn reis naderde kon ik het niet laten om een paar uurtjes te gaan shoppen. Dat resulteerde in een paar mooie sjaals, een broek met olifantenprint en wat olifanten-sleutelhangers als souvenirs voor het thuisfront. Na moe te zijn van het shoppen besloot ik naar één van de hotels aan de kust te gaan om daar met een heerlijke cocktail te genieten van de zonsondergang in de oceaan. Life is good!

Zanzibar - Tanzania
Zanzibar - Tanzania

Na de nodige Pina Colada’s begaf ik me naar de nightmarket waar je ’s avonds bij tientallen kraampjes met vers etenswaar veel lokale lekkernijen kunt proeven. Ik at heerlijke falafel, Indiase samosa en natuurlijk de beroemde Zanzibar pizza. Wat is dat lekker! Het is een pizza van erg dun deeg dat gevuld wordt met ingrediënten en dan dichtgevouwen in een paar minuten knapperig wordt gebakken. Eerst eentje met vlees, kaas en tomaten en daarna als toetje nog maar één met chocoladesaus, banaan en Snickers. Jummy!

Zanzibar - Tanzania
Zanzibar - Tanzania

De volgende dag wilde ik Stone Town eigenlijk nog niet verlaten, maar het strand lonkte ook wel. We hadden een guesthouse besproken op het bekendste strand van Zanzibar: Nungwi. Wow, dat viel niet tegen: een eigen privé bungalow op het strand met uitzicht op de blauwe oceaan . De volgende dagen werden voornamelijk gevuld met strandwandelingen, lekker luieren, zwemmen in het helderblauwe water en heel veel cocktails. Ik nam een bootje en ging snorkelen in het bekende Atoll Mnemba National Park en zag honderden gekleurde vissen, zeeslangen en zeesterren. Een boozecruise op een traditionele Afrikaanse boot compleet met een Afrikaans drumgroepje en enkele kratten bier kon natuurlijk ook niet achterblijven. Verder at ik bij kaarslicht met de voetjes in het strandzand de lekkerste verse vis en kreeft ooit. I love Zanzibar!

Deel dit bericht!

Helemaal Happy op Zanzibar!

Post navigation


2 thoughts on “Helemaal Happy op Zanzibar!

 1. Hoi Linda!

  Leuk verhaal! Ik zit er aan te denken aanstaande november alleen (vrouw 26 jaar) naar zanzibar te gaan voor beetje ontspannen en eiland te bezichtigen.
  Eerst paar dagen stone town, kendwa, jambiana en nog 1 plek. Upendo?

  Zou jij dit aanraden of denk je dat het niet echt verstandig is. Ook vraag ik mij af of je s avonds makkelijk ergens kan eten?

  Lieve groet, maaike

  1. Hi Maaike,
   Thanks voor je leuke berichtje! Zanzibar is echt een aanrader! Als vrouw alleen lijkt het me ook prima om te bereizen. Stone Town is sowieso een must, zou minimaal 2 nachten blijven, in een dagje heb je niet alles gezien. Ik zou voor een hotel/guesthouse kiezen dat een beetje aan de rand van oude stad ligt. Ik zou als vrouw alleen niet graag ’s avonds in m’n uppie door die nauwe donkere straatjes lopen.
   Ik ben in Nungwi verbleven in plaats van Kendwa, daar waren veel restaurantjes en barretjes aan/op het strand, dus plek zat om iets te eten. Aanrader is om te gaan snorkelen (of duiken als je dat leuk vindt) in het nationale park. Jambiani is ook mooi, ben er maar 1 dag geweest en vond het weinig toevoegen ten opzichte van Nungwi. Verder heb ik vanuit Stone Town een tour gemaakt naar het zuiden van Zanzibar waar je dolfijnen kunt zien, was ook leuk!
   Veel plezier en succes met de voorbereiding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *