Angkor Wat tijdens zonsopgang

Ohh nee, ik realiseerde me vandaag dat ik over 17 dagen alweer naar huis kom…de tijd vliegt echt voorbij. Nadat ik m’n vorige bericht had geschreven heb ik nog 5 dagen in Sihanoukville op het strand gelegen. Afgezien van een tripje naar de stad en een bezoekje aan het casino ($8,- gewonnen met black-jack en je krijgt er gratis eten en drinken:)) vooral lekker niks gedaan. Heerlijk gegeten variërend van Cambodjaans en Indiaas tot Amerikaans en Australisch. Af en toe een cocktailtje of wat vers fruit tussendoor. Het was dan ook volop genieten!

Provinciestadje Battambang
Vanuit Sihanoukville met z’n vieren (nog steeds met Kate, Jamie en Emma) een busticket gekocht naar provinciestadje Battambang met een tussenstop in Phnom Penh. In PP bemoeide het hele buspersoneel zich met ons, namen onze tickets af, sloten onze bagage op in een minivan en maakte ons duidelijk dat we niet naar Battambang konden (ookal hadden we een ticket). Aangezien niemand Engels sprak en wij inmiddels zonder ticket en bagage zaten, zagen we onszelf al vast zitten in PP zonder bagage. Vervolgens gebaarde iemand van het buspersoneel dat we in de minivan moesten gaan zitten en we vertrokken met onbekende bestemming. Na een tijdje door de stad te zijn rond gereden kwamen we bij een ander busstation aan, waar we onze bagage en nieuwe tickets kregen. Bleek dat onze busmaatschappij die dag niet op Battambang reed en wij dus met een andere bus meekonden; heel handig als niemand Engels spreekt om dat uit te leggen :). Dus in een bus met kogelgaten die iedere kilometer stopte om passagiers, zakken rijst en levende kippen op te pikken kwamen we 13 uur later in Battambang aan. Onderweg passeerden we een truck vol met mannen met machinegeweren en vele borden waarop men aandrong vooral op de weg te blijven in verband met landmijnen. Dit is echt Azië!

Cambodjaanse kookcursus
De dag erna heb ik samen met Jamie een Cambodian kookcursus gedaan. Eerst naar de markt om de ingredienten te kopen; overal levende kippen, vissen met de ingewanden eruithangend, lappen vlees liggend op de grond en duizenden vliegen. Het is duidelijk dat het woord hygiene niet in het Cambodian vocabulair voorkomt. Tijdens de cursus het bekendste gerecht van Cambodja gemaakt; chicken amok (kip gekookt in kokosmelk met veel lemongrass en chili). Erg lekker!
De tweede dag in Battambang hebben we met z’n vieren een tuktuk met chauffeur gehuurd om de omgeving te verkennen. De mensen leven heel primitief in houten hutjes zonder stromend water of elektriciteit en met alleen een smal zandpad als toegangsweg. Men gebruikt enorm magere koeien om het veld te ploegen of karren te trekken. Iedereen is wel enorm aardig; men roept hallo, lacht naar je en zwaait. Men lijkt ook heel gelukkig, ondanks dat ze weinig spullen bezitten. Tijdens de trip twee flinke bergen beklommen om de tempels op de top te bekijken (waarom moet men die juist boven op een berg bouwen?).
Daarna nog mijn meest vreemde treinritje ooit gemaakt; men zette twee wielen op de rails, daarop een bamboemat en daar werd n motortje op vast gemaakt en klaar was de trein. Super grappig om op een soort zwevend tapijt door het landschap te razen!

Het beroemde Angkor Wat
De dag erna weer de bus genomen (over een onverharde hobbelweg) naar Siem Reap. Daar aangekomen na 3 hotels te hebben afgewezen (enorm vieze stinkende kamers) toch een fatsoenlijk hotel gevonden. Vergeleken met de rest van Cambodja is Siem Reap erg toeristisch; overal bussen vol met Westerse mensen en Japanners; weer even wennen dus.
Gisteren hadden we weer een tuktuk met chauffeur gehuurd en stonden we om 4.00 uur naast het bed om Angkor Wat (de bekende Khmer tempels) te bezoeken. Indrukwekkend om te zien! Vooral de spiegeling van Angkor Wat in het meer tijdens zonsopgang was erg mooi om te zien. Dat was het vroege opstaan zeker waard! Gelukkig hadden we voor 8.00 uur s’ochtends de belangrijkste tempels gezien zonder dat er drommen toeristen waren.
Na 10 uur tempels kijken hadden we het wel gehad en zijn we terug gegaan naar de stad om Jamie’s verjaardag te vieren tot in de vroege uurtjes met vele cocktails en lekker eten.
Vandaag even een relaxdagje om te internetten, uit te slapen en de was te doen (moet ook gebeuren). Heb net geluncht met Ella (een meisje waar ik een tijdje mee op heb getrokken in Thailand); erg gezellig! De komende twee dagen blijf ik nog in Siem Reap en vervolgens ga ik nog een weekje relaxen op een van de Thaise eilanden. Zin in!

Deel dit bericht!

Vreemde busritten en toeristische tempels in Cambodja

Post navigation


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *