Virtual Gorilla

Vorig jaar toen ik een overland reis maakte dwars door het Afrikaanse continent was ik er zo dichtbij; een bezoek aan de wilde gorilla’s in Oeganda. Gorilla’s leven tegenwoordig alleen nog in enkele landen in centraal Afrika, waaronder Congo, Rwanda en Oeganda. Deze diersoort wordt met uitsterven bedreigd en het zou dus goed kunnen dat deze over tientallen jaren niet eens meer te bezoeken zijn. En toch twijfelde ik op dat moment: wel of niet gaan? Kan ik het wel inpassen in mijn reisschema? En wil ik dit toch wel aardige bedrag neertellen voor een dag door de jungle trekken en een uur bij de gorilla’s? Kortom ik was niet meteen onwijs enthousiast. Uiteindelijk werd de keuze min of meer voor mij gemaakt. Omdat ik weer terug naar huis moest om aan het werk te gaan was het qua planning niet meer mogelijk om Oeganda te bezoeken. De conclusie is dus dat ik de wilde gorilla’s na tig keer in Afrika te zijn geweest nog steeds niet heb gezien. En dat is dus de vraag die me bezighoudt, moet ik nog een keer teruggaan naar Afrika om de gorilla’s te bezoeken?

Virtual Gorilla Oeganda
Virtual Gorilla Oeganda

Blij verrast was ik dan ook toen ik op de Vakantiebeurs in Utrecht opeens bij een mini-jungle uitkwam waar je gratis en voor niks een virtuele gorilla-tocht kon maken. Middels een 360-graden video en een virtual reality bril zou je je midden tussen de gorilla’s bevinden. Nog nooit eerder heb ik ergens gezien dat je je toekomstige reis nu al in virtual reality kunt zien. Dat liet ik me daarom geen twee keer zeggen; dat wilde ik wel proberen! En zo stond ik dus even later met een speciale bril en een koptelefoon op mijn hoofd in de jungle naar gorilla’s te kijken. Doordat het 360-graden video’s zijn kun je echt rondlopen in de jungle en gebeurt er aan alle kanten van je wel iets. Loop je naar rechts dan ga je dwars door de dichtbegroeide jungle terwijl er rechtdoor een ranger staat die in de gaten houdt of je wel veilig bent. Aan je linkerkant zitten en spelen twee echte gorilla’s tussen de groene bomen van de jungle. Je hebt op dat moment ook echt het gevoel dat je tussen de wilde gorilla’s staat, alsof je echt in Oeganda bent en alsof je het echt beleeft. Als er dan ook nog een gorilla recht op je af komt en even zijn neus tegen de jouwe duwt, handel je alsof dit in real life gebeurt en doe je dus echt een stapje achteruit. Grappig zo’n virtual reality reiservaring!

Virtual Gorilla Oeganda
Virtual Gorilla Oeganda

Op het moment dat ik de bril afdeed stond ik meteen weer met beide benen op Nederlandse bodem en toen wist ik het eigenlijk al: ik ben verkocht! Die gorilla’s in Oeganda moet ik zeker eens gaan zien voor het te laat is! Daarnaast vond ik dit ook echt een super manier om te checken of een vakantiebestemming wel geschikt is voor je en welke verwachtingen je erbij kunt hebben. Het maakt mij in elk geval nog enthousiaster over Oeganda en een bezoek aan de gorilla’s. Eigenlijk zou ik willen stellen dat het kijken van zo’n virtual reality reiservaring altijd bij je reisvoorbereiding zou moeten horen. Het vergroot in elk geval de voorpret!

Virtual Gorilla Oeganda

De virtual reality tour maakte ik op de stand van Matoke Tours tijdens de Vakantiebeurs 2016. De virtual reality tour over de gorilla’s is slechts één van de virtual reistours die er wordt aangeboden. Zo kun je ook alvast je safari-vakantie beleven of rondlopen over een Oegandese straat. Ik denk dat de virtuele reisbrochure echt dé toekomst is bij het boeken van een reis! Matoke Tours is de kwalitatieve reisspecialist voor Afrika reizen naar Oeganda, Tanzania, Zanzibar, Rwanda, Malawi, Zambia en Madagascar.

Deel dit bericht!

Eindelijk bezocht ik de gorilla’s in Oeganda!

Post navigation


2 thoughts on “Eindelijk bezocht ik de gorilla’s in Oeganda!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *