Venetië

Toen ik aan mijn vrienden en familie vertelde dat ik een weekendje naar Venetië ging, werd ik toch wat vreemd en meewarig aangekeken. Waarom Venetië werd me veel gevraagd. En deze vraag werd standaard gevolgd door niet al te leuke verhalen en minder fijne herinneringen aan hun eigen Venetië-trip. De rode draad in alle verhalen bestond uit hordes toeristen, busladingen Japanners, enorm dure restaurants en opdringerige straatverkopers. Vandaar dat ik met een beetje een gemengd gevoel in het vliegtuig stapte richting Italië. Wat zou me te wachten staan dit weekend?

Venetië Italië
Venetië Italië

I love Venetië
Samen met een vriendin kwam ik aan op Piazzale Roma in Venetië en we besloten niet de watertaxi te nemen, maar te voet op zoek te gaan naar het bed & breakfast dat we voor de komende 3 nachten hadden geboekt. We staken de Grand Canal over en ik was meteen verliefd op Venetië! Overal waar je keek zijn alleen maar schattige steegjes, mooie bruggetjes, historische gebouwen en leuke pleintjes. Je hoeft maar een hoek om te slaan of een steegje te nemen en je wordt weer verrast door iets leuks en gezelligs. Ik keek m’n ogen uit, maakte denk ik wel 50 foto’s onderweg naar het hotel en we vroegen ons beiden af waarom we eigenlijk nog nooit eerder in Venetië waren geweest?

Venetië Italië
Venetië Italië

Hoezo duur?
Venetië zelf was echt een enorme verrassing, dus dan moest er toch wel iets anders mis zijn dachten we nog. We moesten het hotel nog vinden (en goedkeuren) en we hadden ook nog niks gegeten in de dure tentjes, dus we waren nog niet helemaal overtuigd. Na de weg te hebben gevonden in het doolhof van straatjes en steegjes kwamen we aan bij de B&B. Aardige ontvangst, goede uitleg en mooie ruime kamer. En dat allemaal op 5 minuten loopafstand van het beroemde San Marco-plein. Check: ook de B&B was boven verwachting! Nu het eten (en de prijs) nog…na het inchecken dwaalden we door de stad en vonden we na een heerlijke wandeling een gezellig klein restaurantje. Het zat er bomvol en de pizza was heerlijk! Ojee, dachten we toen de rekening kwam…nu komt de aap uit de mouw waarom Venetië bij velen zo tegenvalt. Maar nee hoor, we moesten 35 euro afrekenen met z’n tweeën voor eten en drinken!

Venetië Italië
Venetië Italië

Lopen, lopen, lopen…
Natuurlijk bezocht ik het San Marco plein en de Rialto-brug die helaas in de steigers stond :(. Wat Venetië echt leuk maakt is het gewoon rondlopen door de stad. Steegje in, pleintje op, bruggetje over tot je min of meer verdwaald bent. Zo kocht ik een appel bij een grote versmarkt, at ik een ijsje op de trap van een kerk, nam ik een cappuccino op een terras terwijl ik keek hoe de gondelier klanten probeerde te lokken en zag ik hoe het leven in Venetië is. Ik nam de waterbus over de hele lengte van de Grand Canal en maakt honderden foto’s. De skyline van Venetië werd bewonderd vanaf het nabijgelegen eilandje San Giorgo en ik dronk, zoals iedere Venetiër schijnt te doen, een glaasje Spritz in het zonnetje op het terras. Life in Venice is good!

Venetië Italië

Deel dit bericht!

Venetië is niet duf!

Post navigation


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *