Griekenland - Lefkas

2016: een nieuw jaar betekent voor mij ook het maken van nieuwe reisplannen. Ik houd ervan om al een nieuwe stedentrip of vakantie te boeken voordat het eerste geplande reisje voorbij is. Eigenlijk is dat wel heel luxe en misschien klinkt het ook een beetje decadent, maar ik spaar hier juist bewust door en let op mijn vaste uitgaven. De voorpret is voor mij al een groot deel van mijn reisplezier. Reisgidsjes lezen, online hotspots opzoeken om te sightseeën of juist kleine goede restaurantjes bekijken. Natuurlijk lees ik ook de tips van mijn collega-reisbloggers wanneer ik weer een nieuwe bestemming heb geboekt. Dus voor mij is het ‘niet goed’ wanneer ik niet enkele reisjes in het vooruitzicht heb!

Stedentrippen in 2016
Voor dit jaar heb ik in elk geval al twee stedentrips geboekt. In maart 2016 ga ik weer een vinkje zetten op mijn bucketlist wanneer ik 4 dagen naar Venetië ga. Ik weet het, Venetië is enorm toeristisch, maar voor mij is het wel een must-see. Ik moet tevens tot mijn schaamte bekennen dat ik nog nooit in Italië ben geweest. Vandaar dat ik erg uitkijk naar een voor mij ‘nieuw’ Europees land. Vervolgens staat er een weekendje in het Duitse Münster gepland. Via AirBnB heb ik hier een leuk (én goedkoop) appartementje kunnen vinden. Het schijnt een historische stad met een mooi centrum te zijn op nog geen 2 uur rijden vanaf mijn woonplaats. Dat wil ik wel eens zien!

Venetië - Italië

Holiday in het voorjaar
Eigenlijk neem ik nooit in de zomervakantie (juli / augustus) vakantie. Het is dan overal enorm druk en ook nog eens erg prijzig. Vandaar dat ik in het voorjaar van 2016 een vakantie naar Griekenland heb geboekt. Nu hoor ik je al denken, Griekenland? Geen ver-weg-bestemming of onbekende niet-gangbare bestemming? Nee inderdaad; ik blijf voor de verandering eens in Europa. Op mijn bucketlist (Check!) stond al een tijdje het maken van een zeil-reis langs de Griekse eilanden. En dat gaat er nu eindelijk van komen. Ik kijk al uit naar paradijselijke stranden, azuurblauwe wateren en heerlijk zonnig weer!

Griekenland - Lefkas

En verder?
Tja wat er verder nog op de planning staat voor 2016, dat weet ik ook nog niet. Ik wil in elk geval in de tweede helft van het jaar nog wel één of twee weekendjes weg boeken en dan heb ik waarschijnlijk rond de kerstperiode weer twee weken vrij voor een ver-weg-bestemming. Nog genoeg uit te zoeken en te plannen dus! Heb jij nog tips voor leuke bestemmingen?

Deel dit bericht!

Reisplannen voor 2016!

Post navigation


4 thoughts on “Reisplannen voor 2016!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *