Zimbabwe

Ik vind het leuk om terug te kijken op het mooiste reisjaar van mijn leven: 2015! In Part 1 schreef ik al over de maanden januari, februari en maart. In Part 2 van mijn terugblik op reisjaar 2015 ga ik verder met mijn overland reis door het Afrikaanse continent!

Namibië - terugblik 2015
Afrika - reisjaar 2015

April: Namibië, Zuid-Afrika en Botswana
Mijn 2e kennismaking met Namibië zorgde er enkel voor dat dit land nog hoger kwam op mijn lijstje met favoriete landen. Ik hou gewoon van de dorre en zanderige woestijn, de weidse uitzichten en de vreemd gevormde bergen. Ik zag wilde dieren in Etosha, genoot van het heerlijke eten in Swakopmund, beklom de Spitzkoppe Mountains, nam heel veel foto’s bij Fish River Canyon en zag het door de woestijn overgenomen dorpje Kolmanskuppe. Wat me het meeste bijblijft aan Namibië zijn de bijzondere wildkampeerplekken; helemaal in de middle of nowhere met supergave uitzichten en typisch Afrikaanse zonsondergangen je tentje opzetten zorgt voor een hemels gevoel!
Vanuit Namibië reden we Zuid-Afrika in waar we de echte toerist konden uithangen: wijn proeven in Stellenbosch, foto’s nemen op het meest zuidelijke punt Cape Algulhas, een bezoek brengen aan Kaap de Goede Hoop en natuurlijk genieten van het uitzicht vanaf de Tafelberg. Heerlijk om even terug te zijn in de bewoonde wereld en lekker uit eten te gaan, nieuwe voorraden in te slaan en te slapen in een echt bed!
Via Namibië (goh wat erg, alweer de 3e keer in dit land :) ) reden we naar Botswana. Ik verbleef drie dagen in het moerasgebied de Okavango Delta waar ik op een tiental meters van olifanten, zebra’s en giraffen stond. In Elephant Sands liepen olifanten op een meter van mijn tent en op de Chobe Rivier maakten we een cruise tijdens zonsondergang terwijl we olifanten, krokodillen en nijlpaarden spotten. Botswana was voor mij dé verrassing van zuidelijk Afrika!

Namibië - reisjaar 2015
Botswana - reisjaar 2015

Mei: Zimbabwe, Zambia, Malawi
Zimbabwe is een zeer divers land dat zeker het bereizen waard is! Ik genoot vanuit een helikopter en vanaf de grond van de magnifieke Victoria Falls, nam de nachttrein dwars door het land en ging op zoek naar neushoorns in Matopos National Park. In Harare ging ik flink op stap, ik genoot van de mooie uitzichten in de Chimanimani Mountains en kampeerde tussen de wilde dieren bij Lake Kariba. Er is zoveel te doen en zoveel te zien in Zimbabwe!
Het volgende land op de route, Zambia, werd voornamelijk gebruikt als doorreisland. We stopten weinig en ik voelde me ook nog eens niet zo lekker, dus daar heb ik helaas weinig spannends meegemaakt. Gelukkig voelde ik me na enkele dagen weer wat beter en toen stond net Malawi op de planning. Wanneer je Lake Malawi ziet heb je het gevoel aan zee te zijn, zo groot is het meer. Mooi helderblauw water met zandstranden met hier en daar een vissersbootje. Een supermooi land met voor mijn gevoel helaas wel een echt opdringerige bevolking. Jammer, dan kun je toch minder genieten van de mooie omgeving.

Zimbabwe - reisjaar 2015
Zimbabwe - reisjaar 2015

Juni: Tanzania, Zanzibar en Kenia
Tanzania is één al groen, kleine dorpjes met leuke marktjes en vriendelijke mensen. Ik ging op safari in de Ngorongoro Krater en het Serengeti National Park en zag tientallen olifanten, groepen leeuwen, kuddes buffels en nog heel veel ander wildlife zoals zebra’s, giraffen, luipaarden, cheetahs en apen. Geweldig en echt een aanrader! De Kilimanjaro liet zich helaas niet zien vanachter het dikke wolkendek; daar tegenover stond dat het dorpje Bulawayo mij in positieve zin verraste met zijn historische centrum, gezellige vismarkt en superaardige mensen. Op Zanzibar vierde ik een kleine week ‘vakantie’; heerlijk genieten op het parelwitte strand met de azuurblauwe oceaan, snorkelen op zoek naar vissen in het national park en lekker cocktails drinken en eten met de voeten in het zand. Echt genieten! En Stone Town was ook al een topper: ik struinde door het oude centrum, shopte in de medina en at Zanzibar pizza op de nightmarket.
En toen was het tijd om Kenia binnen te rijden, helaas was dit het laatste land van mijn Afrika-reis. Het was daarom ook linea recta door naar Nairobi om mijn vlucht te halen. Bij Kenia denk ik dan ook voornamelijk terug aan het afscheid nemen van mijn reismaatjes en het afscheid nemen van mijn reis-vrijheid :(

Zanzibar Tanzania - reisjaar 2015
Tanzania - reisjaar 2015

Juli: back home
Helaas stonden er in juli geen reisjes op de planning. Juli stond in het teken van het weerzien met vrienden en familie na mijn reis van 7,5 maand door Afrika en het oppakken van mijn werk. Wel heb ik meteen een paar korte reisjes voor later dit jaar gepland :)

Next: Part 3
In Part 1 en Part 2 van mijn belevingen tijdens reisjaar 2015 heb je kunnen lezen over mijn Afrika-reis. In Part 3 volgt de rest van het jaar, waarin ik vooral probeerde werk te combineren met weekendjes weg. Of dat ook gelukt is, lees je in Part 3 van reisjaar 2015!

Deel dit bericht!

Terugblik op reisjaar 2015 – Part 2

Post navigation


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *