India

In twee eerdere berichten Part 1 en Part 2 schreef ik al over mijn reis-avonturen van januari tot en met juli 2015. Na mijn maandenlange reis door Afrika was ik weer thuis aangekomen en miste ik het reizen toch wel een beetje. Vandaar dat ik voor de rest van het jaar diverse weekendjes weg gepland had én nog een vakantie van mijn bucketlist!

Augustus: Keulen
Deze maand ging ik een weekendje op bezoek bij een vriendin in Keulen. We fietsten langs de Rijn, beklommen de honderden treden naar het torentje van de dom en aten schwarzwalderkirschtorte op het terras. Ik werd door haar familie uitgenodigd voor een BBQ waar de wijn rijkelijk vloeide op een strandje langs de Rijn, nam natuurlijk een foto op de beroemde slotjesbrug en struinde door de Altstadt. Heerlijk weekendje weg op nog geen twee uur rijden van huis!

Keulen - reisjaar 2015
Keulen - reisjaar 2015

September: Brussel en Warschau
In september stonden zelfs twee weekendjes weg gepland. Eerst ging ik een weekend naar Brussel waar ik tot mijn schaamte nog nooit was geweest. Ik maakte grappige foto’s in klein Europa, genoot van het mooie uitzicht over de stad vanuit het Atomium en natuurlijk bezocht ik Manneken Pis. Tevens at ik een Brusselse wafel, bekeek ik de historische gebouwen op de Markt en stond ik tijdens het stripfestival naast de smurfen te wachten bij de zebra. Brussel is een prima bestemming voor een budget weekendje weg!
Op mijn bucketlist stond ‘naar het vliegveld gaan voor een vlucht met onbekende bestemming’ en dat heb ik af mogen vinken in september. Ik had een weekendje weg geboekt met srprs.me en had dus totdat ik op het vliegveld stond geen enkel idee waar ik naartoe ging. Het bleek Warschau te zijn. Ik kende de stad niet en wist niet wat me te wachten stond. Ik werd echter blij verrast! Ik struinde door het historische centrum met schattige steegjes en lokale winkeltjes, bezocht enkele mooie paleizen en bezichtigde tientallen kerken van binnen. En ik at heerlijke maaltijden voor bijna geen geld, zat geregeld op het terras en dronk bier in een lokale Poolse kroeg. De mensen zijn super vriendelijk en behulpzaam en er heerst gewoon een hele fijne en gezellig sfeer op straat. Ik denk dat ik nog wel eens naar Polen wil gaan…

Brussel - reisjaar 2015
Warschau - reisjaar 2015

Oktober: Disneyland Parijs
Met mijn collega’s stond een weekendje Disneyland Parijs op de planning. Ik zou zelf zeker niet voor deze bestemming hebben gekozen, maar het viel me eigenlijk 100% mee. Ik ging in tientallen attracties, genoot van de feestelijke en superblije Halloween-parade en keek mijn ogen uit naar de zeer detaillistische versieringen. ’s Avonds stond ik met open mond te kijken naar de licht- en geluidshow op het bekende kasteel en daarna gingen de voetjes van de vloer op een Halloween-party!

Disneyland Parijs - reisjaar 2015
Disneyland Parijs - reisjaar 2015

November: Oberhausen en Mill
Nog voor de Sint uit het land was, bezocht ik de kerstmarkt van Oberhausen al. Ik hou van die sfeer: kraampjes die vooral voor kerstkitsch verkopen, barretjes met warme glühwein en stalletjes die de altijd-aanwezige braadworsten verkopen. De fijne sfeer en de honderden lichtjes maken altijd dat ik helemaal blij wordt!
Deze maand organiseerde ik voor mijn vriendinnengroep het jaarlijkse weekendje weg. De bestemming was ditmaal Mill onder de rook van Nijmegen in Noord-Brabant. De omgeving is erg mooi en afwisselend met bossen, vele weilanden en kleine dorpjes. We overnachten bij een kasteel dat zorgde voor mooie plaatjes. Een goede bestemming voor een rustig en relax weekend niet te ver van huis!

Kerstmarkt Oberhausen - reisjaar 2015
Mill - reisjaar 2015

December: India
In december was het tijd om India eindelijk aan te vinken op mijn bucketlist! En wat een bijzonder land is dat! Kleurrijk, chaotisch, vriendelijk, mooi, indrukwekkend, hectisch, overweldigend en zo kan ik nog wel 10 superlatieven bedenken om India te omschrijven. Ik at streetfood in Delhi, reisde met de lokale trein, bewonderde de roze stad Jaipur met zijn o zo mooie centrum en gebouwen, verbleef in het paleis van een prins waar ik me in een sari hulde voor het diner, maakte een boottochtje over de heilige rivier de Ganges en ik zag DE Taj Mahal! Kortom het was een super interessante en indrukwekkende tijd in India!

Reisjaar 2015 - India
Reisjaar 2015 - India

Deel dit bericht!

Terugblik op reisjaar 2015 – Part 3

Post navigation


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *