Kameroen

2015 was denk ik wel het gaafste reisjaar uit mijn leven!
Het jaar moest wel wedijveren met 2007/2008 toen ik een jaar backpackend Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid-Oost Azië verkende. Reisjaar 2015 komt toch op de eerste plek te staan vanwege het gevoel van vrijheid door het wildkamperen in Afrika en omdat de landen die ik dit jaar in Afrika heb bezocht toch iets meer een uitdaging zijn om te bereizen. Ook na terugkomst van mijn Afrika-reis heb ik ondanks het vele werken her en der toch nog een weekendje weg kunnen plannen :)

Benin - reisjaar 2015
Gabon - evenaar passeren - reisjaar 2015

Januari: Ghana, Togo en Benin
Mijn reisjaar 2015 begon al dansend en Savanna-cider drinkend om een kampvuur op het strand van Ghana. Ik was net twee maanden onderweg op een overland reis dwars door het Afrikaanse continent. Ik zag de eerste olifanten van het jaar, verdwaalde op de zeer drukke markt van Kumasi en was in Accra weken bezig met het verkrijgen van visa voor de verdere reis.
Na Ghana vervolgden we onze weg naar Togo dat me in positieve zin verraste. Mooie hikes, spectaculaire uitzichtpunten en watervallen en verlaten zandstranden! Buurland Benin is me voornamelijk bijgebleven vanwege de zeer slechte en hobbelige rode zandwegen. Dagen en dagen reden we over deze wegen totdat we zelf helemaal rood zagen van het stof :)

Ghana - reisjaar 2015
Togo - reisjaar 2015

Februari: Nigeria, Kameroen en Gabon
En zo kwamen we helemaal roodgekleurd aan in Nigeria, waar ik enorm blij was met de eerste douche in een week tijd! Nigeria is vaak negatief in het nieuws, toch vond ik het een heel gaaf land om eens te zijn. Abuja is een echte wereldstad waar ik me tegoed deed aan heerlijk eten in de goede restaurants en lekkere biertjes in het park. Niet alleen in de hoofdstad maar ook op het platteland en in de andere steden waren de mensen zo vriendelijk en ze deden alles om het ons naar de zin te maken. Na dagen vastzitten op de Nigeriaans-Kameroense grens mochten we dan eigenlijk Kameroen in. Groene jungle, schattige bergdorpjes en mooie zandstranden dat is me bijgebleven van Kameroen. Je hoort in Nederland nauwelijks over Kameroen als reisbestemming, maar de natuur is echt zo divers en zo mooi!
Het volgende land op de route was Gabon. Dit land zou ik omschrijven als eindeloze groene jungle. Het is één van de weinige landen van mijn Afrika-reis die ik niet snel nogmaals zou bezoeken. De krioelende schorpioenen, vele rondvliegende insecten en de overal aanwezige jungle maakte het niet mijn favoriet.

Kameroen - reisjaar 2015
Benin - reisjaar 2015

Maart: Republiek Congo, Democratische Republiek Congo en Angola
De Republiek Congo was het land waar alle Afrikaanse clichés ons overkwamen. We zaten lange tijd vast in de modder, werden afgeperst door de lokale politie en werden dagenlang opgehouden door onnodige bureaucratie. Toch was het ook een mooi land met ongerepte natuur, parelwitte stranden en zeer vriendelijke mensen die nauwelijks toeristen zagen!
We vervolgden onze weg de Democratische Republiek Congo (DRC) in. Hiken door de groene jungle, dagenlang op zoek naar bier in een miljoenenstad en overnachten bij de nonnen dat overkwam me in DRC. Ik genoot van heerlijke shoarma bij de Libanese restaurants, at lokaal eten bij vele kleine kraampjes langs de kant van de weg, werd wakker door het nonnengezang recht voor mijn tent en spendeerde dagen voor de deur van de Angolese ambassade voor een visum.
Na het verkrijgen van het visum reden we door Angola in. Een land dat niet zo lang geleden werd verscheurd door oorlog en waarvan de overblijfselen nog zichtbaar zijn in de vorm van kogelgaten in huizen, tanks langs de weg en mijnen in de bush. Ik vond het echt een heel mooi land qua natuur; mooie zandstranden, spectaculaire uitzichten en enorm groene bergen. Wat me verbaasde waren de enorm moderne en luxe miljoenensteden met appartementencomplexen en malls die in New York zeker niet zouden misstaan.

Congo - reisjaar 2015
Angola - reisjaar 2015

Next: Part 2
Reisjaar 2015 is nog lang niet ten einde voor mij. In Part 2 van deze 3-delige blogserie lees je mijn reisbelevenissen in april, mei, juni en juli!

Deel dit bericht!

Terugblik op reisjaar 2015 – Part 1

Post navigation


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *