Uitzicht vanaf de berg nabij Queenstown

We gaan weer verder met onze blog over Nieuw-Zeeland. Na Wanaka, stopten we in Queenstown. Vandaaruit hebben we een tocht gemaakt naar Milford Sound. Onderweg nog in de sneeuw gestaan (als in; met de voeten erin het sneeuwde). Dat was wel grappig; je hebt hier echt 4 seizoenen op één dag. In Milford Sound (wat eigenlijk geen sound is, maar een fjord) hebben we een cruise gemaakt. Het regende helaas, dus het uitzicht was niet top, al zorgde dat wel voor mooie watervallen. Milford Sound was heel mooi, maar zou nog mooier zijn als de zon had geschenen, maar je kunt niet alles hebben. De dag erna hebben we een relax dagje in Queenstown gehad; wederom in de spa gehangen, wat gewinkeld en de botanic gardens bezocht. Ook zijn we nog met de gondola’s de berg op geweest om te genieten van het uitzicht (en de kou). Zeker de moeite waard; Queenstown is een mooie stad!

Wildlife spotten in en om Dunedin
Vanaf Queenstown hebben we een extra busticket naar Dunedin gekocht. Dit is een stad in het zuiden van NZ. Het hostel dat we hadden geboekt, bleek niet meer te bestaan (leuk dat ze ons toch een kamer hadden beloofd) en ook de andere hostels in ons boekje waren dicht of vol. Uiteindelijk hebben we (voor ons gevoel iig) kilometers gelopen met onze backpacks en alleen een (wel super relaxed) hostel kunnen vinden bovenaan een zwaar steile straat. Die middag hebben we gebruikt om trips te plannen en de stad te verkennen.
Vrijdag hebben we ’s ochtends Sjakie en Charlie uitgehangen (voor de onwetenden; Sjakie en de chocoladefabriek/Charlie and the chocolatefactory). Kortom; we hebben de chocoladefabriek bezocht inclusief de chocoladewaterval (al vinden wij dit een slechte term). De tour was erg leuk om te zien en natuurlijk ook erg lekker. ’s Middags zijn we naar een schiereiland bij Dunedin gegaan om eerst de Royal Albatrossen te zien (heel veel gezien, maar helaas niet op de foto kunnen krijgen). Die beesten zijn overigens nog groter dan je zou denken. Hierna zijn we doorgereden naar een ander punt op het eiland, waar zeehonden lagen. Super veel mama-zeehonden met hun pups gezien een aantal kolossale mannetjes. Iets verderop lagen zeeleeuwen. Onderweg daar naartoe, kwamen we geel-ogige-pinguïns tegen. Superschattig om te zien. Wel vreemd, omdat ze over het strand kwamen en door de koeienwei naar hun nest liepen. Sowieso is het vreemd om zeeleeuwen, schapen, pinguïns en koeien door elkaar te zien lopen/waggelen. Verderop zaten ook nog blauwe-pinguïns, maar deze waren schuwer en hebben we niet zo uitgebreid kunnen bekijken. De zeeleeuwen waren de enige beesten op de dag die niet bang waren voor mensen (andersom trouwens wel). We konden er super dichtbij komen en de gids had uitgebreide verhalen.

De steilste straat ter wereld beklimmen
Zaterdag hadden we onze Engelse kamergenoot bereid gevonden met ons (en zijn auto!) mee te gaan naar de steilste straat van de wereld. Deze hebben we gezamenlijk (zonder auto) beklommen. Bovenaan kwam er toevallig een Red-Bull wagentje langs, die ons voorzag van een blikje fris :). Hierna heeft Matt (de Engelse kamergenoot dus) ons met onze zware tassen gedropt bij de bus die ons naar Christchurch zou brengen. Dit scheelde ons weer een hoop gesjouw.

Christchurch: onze laatste bestemming in Nieuw-Zeeland
Na een 6 uur durende busrit, werden we in Christchurch opgehaald door onze kiwi-familie (vogel noch fruit) die we in Franz Jozef hadden leren kennen. Na het gastvrije onthaal, werden we gestationeerd in onze eigen kamer, met 2 heeeeeeeerlijke bedden en voorzien van een pizza met friet (???!!!??) maaltijd.
Zondag zijn we met Charlotte (de jongste dochter van 12 jaar) naar de botanic gardens geweest. Lekkere wandeling gemaakt, met heerlijk zonnetje op onze bol en onderweg veel jonge eendjes. Hierna zijn we het centrum ingegaan en hebben de kathedraal op cathedral square bezocht. Toen we ons energielevel weer op hadden gekrikt met een ijsje (al had Charlotte al energie genoeg van zichzelf, hemeltje die is druk) werden we weer opgehaald door haar ouders. Na een uitgebreide lunch, hebben we plannen gemaakt voor de overgebleven dagen en zijn we nog even vertrokken voor een autoritje naar de bezienswaardigheden buiten het centrum.
Vandaag (maandag), zouden we gaan paardrijden, maar het weer werkt niet mee, dus dat gaat niet door. Waarschijnlijk gaan we nu een fudge-tour doen. Als je niet weet wat fudge is; hmm het is heerlijk, google maar!

Deel dit bericht!

Mooie uitzichten en wildlife in het zuiden van Nieuw-Zeeland

Post navigation


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *