agenda

Even een keer geen blog over een reiservaring of een aankomende reis, maar een blog over mijn dagelijks leven. Vorig jaar heb ik tijdens mijn overland reis door Afrika 7,5 maand geleefd zonder agenda en wat was dat een fijne ervaring! Geen geplan maanden van tevoren, niet het gevoel naar afspraken te moeten en niet het idee hebben dat je geleefd wordt door je agenda. In Afrika leeft men zo lekker relaxed van dag tot dag. Inmiddels ben ik alweer 8 maanden terug in Nederland en mis ik dit fijne vrije gevoel toch echt wel!

Ik wil genieten!
Mijn week zit vaak helemaal vol met afspraken. Iedere avond en ook in het weekend staat er wel iets gepland. Soms ga ik zelfs van de ene afspraak naar de andere en ik merk dat dit me geen fijn gevoel geeft. Het geeft een gehaast gevoel en een gevoel van moeten waardoor ik vaak niet eens volop kan genieten van het moment. Ik ben altijd alweer bezig met de volgende afspraak, de volgende dag of de volgende week. Kom je thuis van een lange dag werken en dan staat er een etentje gepland, heb je een reservering om te gaan sporten of moet je naar de kapper. Soms is dat super en kijk je uit naar zo’n avond, soms heb je eigenlijk zin om liever iets anders te gaan doen dan wat er gepland staat en soms heb je simpelweg behoefte aan een avondje niks. En daar kun je op dat moment niets mee; je afspraak staat immers al weken gepland en de ander rekent op je, dus je gaat naar de geplande afspraak. Door zoveel afspraken in te plannen beland ik ook nog eens in een vicieuze cirkel. Mijn agenda voor de komende drie weken zit echt iedere dag helemaal vol. Nieuwe afspraken plan ik daardoor automatisch daar weer achteraan over bijvoorbeeld vier of vijf weken. En zo blijf ik maar ronddwalen in een overvolle agenda…en dat is niet fijn!

Challenge: een maand zonder agenda
Vandaar dat ik voor mezelf bedacht dat het toch wel heel fijn zou zijn om eens een maand lang geen afspraken te hebben. Eens kijken of het mogelijk is om de Afrikaanse vrijheid van planning en tijd ook naar Nederland te halen. En zo werd de challenge ‘een maand lang zonder agenda’ geboren. Dat was stap 1. Toen nog bedenken welke maand het dan zou gaan worden; en dat is maart 2016. Februari is wat te snel voor mij, dan moet ik veel geplande afspraken af gaan zeggen en dat wil ik ook niet namelijk. Vandaar dat maart mijn afspraakloze maand gaat worden!

Betekent dat de hele maand geen afspraken?
Deze afspraakloze maand betekent overigens niet dat ik de hele maand in mijn eentje thuis op de bank ga zitten. Ik vind het juist erg leuk om af te spreken met vrienden, familie en kennissen! Het liefst zou ik dit spontaan doen: nu even bellen en vanavond ergens een drankje gaan doen of morgen samen iets te gaan eten. Op dit moment moet dit vaak weken zo niet maanden van tevoren worden gepland en dat is toch eigenlijk wel een beetje overdreven vind ik. Dus wil je iets met me afspreken in maart? Stuur dan te zijner tijd een appje of mailtje, bel even op of kom spontaan langs! Daarnaast heb ik in maart ook al een lang weekend weg gepland naar Venetië dat ik natuurlijk niet ga afzeggen, want daar kijk ik enorm naar uit. Deze maand zonder afspraken zie ik ook wel een beetje als een experiment; is het wel mogelijk om in Nederland anno 2016 zonder agenda en afspraken te leven? Ik ben erg benieuwd hoe deze afspraakloze maand gaat bevallen; voor nu denk ik dat ik zeeën van tijd ga krijgen…

Doe jij ook mee?
Herken je je in bovenstaand verhaal en vind je het leuk om ook eens een afspraakloze maand te proberen? Doe dan mee! Ik ben erg benieuwd of er nog meer gekke mensen zijn die net zoals ik een maand lang zonder afspraak willen leven….

Deel dit bericht!

Challenge: Een maand lang zonder agenda

Post navigation


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *