Keukenhof

Een tijdje terug heb ik mezelf ten doel gesteld om wat meer van Nederland te zien. Er zijn zoveel mooie, leuke en gezellige plekjes in Nederland die voor mij nog onbekend zijn. Vandaar dat ik na het witte stadje Thorn en het mooie kasteel van Amerongen ook een dagje Keukenhof had gepland!

Keukenhof - Nederland

Is het niet saai?
Van tevoren werd ik gewaarschuwd: de Keukenhof zou wel eens saai kunnen zijn en met name iets voor oude mensen zijn  Aangezien ik het toegangskaartje cadeau kreeg en je een gegeven paard niet in de bek kijkt, reed ik op een zaterdag vol goede moed naar Lisse. Bij het parkeren werd me al snel duidelijk dat de Keukenhof een internationale trekpleister is: naast me stond een Franse, Engelse en Duitse auto. Het voelt een beetje gek dat deze mensen van heinde en verre hierheen zijn gereden, terwijl ik als Hollandse hier nog nooit ben geweest.

Keukenhof - Nederland

Echt Hollands
Bij binnenkomst werd ik meteen begroet door meisjes in klederdracht, bossen tulpen en een draaiorgel. Hollandser kan bijna niet! Wanneer je bij de ingang vandaan loopt, krijg je meteen een wow-gevoel. Overal bloemen en heerlijke geuren! Alles is echt supermooi aangelegd en onderhouden. Soms zie je hele stukken met dezelfde bloemsoort of dezelfde kleur en dan is er een tuin met een mix en match van diverse bloemen en kleuren. Het leuke vond ik dat je gewoon over het gras en tussen de bloembedden door kunt lopen om alles van dichtbij te zien en foto’s te maken. En foto’s die heb ik gemaakt, wel bijna 100 denk ik. Wanneer je van natuur en fotograferen houdt, dan is de Keukenhof een echt aanrader!

Keukenhof - Nederland

Tips voor een dagje Keukenhof
Ja, ik moet bekennen: het is echt druk in de Keukenhof. In je eentje ronddwalen door de tuinen terwijl je in de verste verte niemand ziet, is er niet bij. Wat mij opviel is dat de meeste mensen enkel op de hoofdpaden lopen. Ik ben daarom al snel van het grote pad afgegaan en ben kriskras via de smalle paadjes door de Keukenhof gelopen. Daar is het echt een stuk minder druk en ruik je ook de bloemen beter! Ook een drankje doen of iets eten gaat gepaard met een rij. Vandaar zou ik zelf een flesje water en je huisgemaakte lunch meenemen. Dan hoef je enkel een keertje voor je warme koffie of thee in de rij te staan. Mocht je de hele dag de tijd hebben, dan is een bezoek meteen ’s ochtends vroeg of aan het einde van de dag natuurlijk het beste. De grote massa en de bussen met toeristen zijn dan niet aanwezig.

Keukenhof - Nederland

Loop door de bollenvelden
Een bezoekje aan de Keukenhof is niet compleet zonder ook de echte bollenvelden in de omgeving van Lisse te hebben gezien. Rij vanaf de Keukenhof gewoon de kleine landweggetjes in de buurt in en je ziet meteen enorme velden met gele, witte of roze bloemen. Het leuke is, dat je hier ook makkelijk echt dichtbij kunt komen. Ik parkeerde de auto ergens langs de kant van de weg en liep zomaar tussen de bloemenvelden door. Echt leuk om eens te doen en natuurlijk ook een top-locatie om leuke plaatjes te schieten!

Keukenhof - Nederland

Deel dit bericht!

Flowerpower in de Keukenhof

Post navigation


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *