Jordanië

Pasgeleden was ik in Jordanië en wat een gaaf land is dat! Niet iedereen in mijn omgeving was even enthousiast toen ik zei naar Jordanië te gaan; het Midden-Oosten staat op dit moment namelijk niet als super veilig bekend. En Jordanië ligt ook nog eens middenin de vuurhaard met buurlanden als Syrië, Irak, Saudi-Arabië en Israël. Echter is Jordanië super safe, ik heb me er geen moment onveilig gevoeld!

Hoogtepunt Petra
Mijn eerste aanblik van Petra in Jordanië was ’s avonds tijdens een bezoek aan ‘Petra by Night’. De 2-kilometerslange kloof met enorme rotswanden aan weerszijden werd verlicht door honderden kaarsjes en duizenden sterren. De wandeling zelf is al echt magisch en als kers op de taart zie je dan na 2 kilometer het bekende gebouw van Petra helemaal omgeven met kaarsjes. Wat een gevoel om hier te staan en dit mee te maken. Wow, echt heel surreal en super bijzonder!

Petra - Jordanië - Jordan

I love the desert
Een ander hoogtepunt van Jordanië vond ik de woestijn Wadi Rum genaamd. Je draait van de verharde weg af en binnen no time ben je omgeven door enorme zandduinen en rotsen zover je oog reikt. Achterin het ‘bakkie’ van de Jeep trekt het landschap aan je voorbij en af en toe wordt er even flink gas gegeven waardoor je over de duinen vliegt en het gevoel krijgt in een rollercoaster te zitten. De woestijn is overigens helemaal niet saai: rotstekeningen uit de oudheid, natuurlijke stenen bruggen, weidse uitzichten, leuke kameelritjes, vele fotomomenten en heel veel zand om in te rollen, liggen, zitten en gek te doen :)
En natuurlijk de zonsondergang: deze is in de woestijn echt fenomenaal! De kleurschakeringen van de ondergaande zon op de duinen is echt bijzonder. Zo’n dag kun je dan ook nog afsluiten door te blijven slapen in een bedoeïen kamp (en niet eentje langs de kant van de weg, maar middenin de woestijn natuurlijk). Er werd traditioneel gekookt, het kampvuur opgestookt, het bier en de sterke drank geopend en de shisha aangestoken. Wat een heerlijke avond, gewoon in the middle of nowhere onder duizenden sterren!

Wadi Rum - Jordanië - Jordan - woestijn
Wadi Rum - Jordanië - Jordan - kameel

Snorkelen in de Rode Zee
En net als je denkt dat het eigenlijk niet beter kan in Jordanië, dan kom je bij de Rode Zee aan. Jacht gehuurd en hup de zee op! Eigenlijk is dit een 4-landen punt met naast Jordanië, ook Egypte, Israël en Saudi-Arabië; toch wel een beetje gek om deze landen allemaal van zo dichtbij te zien. Na een klein uurtje varen kon het snorkelen beginnen. De Rode Zee is niet voor niks een beroemde duik- en snorkelspot: er is enorm veel koraal te zien, terwijl er honderden visjes in alle kleuren en maten voorbij zwemmen. Als je even niet oplet bevind je je opeens tussen een hele school vissen en zwemmen ze zowat tegen je aan. Na het actieve deel werd de BBQ aangestoken en de drank geopend: wat een leven op dit jacht in de Rode Zee!

Rode Zee - Aqaba - Jordanië - Jordan

Na deze fantastische reis kan ik je alleen maar aanbevelen om Jordanië te gaan bezoeken! De mensen zijn enorm vriendelijk en behulpzaam, het land is veilig en de bezienswaardigheden zijn über TOF!

Deel dit bericht!

Magisch Jordanië

Post navigation


3 thoughts on “Magisch Jordanië

  1. Veel mensen weten niet dat het in Jordanië wel veilig is en dat merkt het land vast in bezoekersaantallen kan ik me zo voorstellen. Jammer, want het is zo mooi en de mensen Zo lief. Petra by night lijkt me echt magisch. Wij zijn destijds alleen overdag geweest, maar een volgende keer zou ik zeker weten ook in het donker willen gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *