Oberhausen

De kerstdagen komen er weer aan en ik vind het zelf altijd erg gezellig om dan een kerstmarkt te bezoeken. De sfeer, de versiering, de lichtjes, een glaasje glühwein en een lekker stukje gebak maken dat ik hier al weken van tevoren naar uit kan kijken :)
Vooral de Duitse kerstmarkten vallen bij mij wel in de smaak. De versiering is dan toch net wat uitbundiger, de glühwein vloeit wat rijkelijker en de marktkraampjes zijn nog wat meer kitsch. Heerlijke sfeer en omgeving voor een dagje uit!

Kerstmarkt Oberhausen

Makkelijk bereikbaar
De afgelopen jaren heb ik meerdere kerstmarkten bezocht in Duitsland en de kerstmarkt van Oberhausen is echt mijn favoriet! Vooral omdat het erg makkelijk te bereiken is vanuit Nederland en het erg divers is qua winkels, marktjes en restaurants. Een ideale combinatie voor een gezellig dagje wat mij betreft! Het winkelgebied CentrO genaamd (waar ook de kerstmarkt ligt) is vanuit Nijmegen in een klein uurtje te bereiken. En het fijne is dat je hier meer dan 10 parkeergarages hebt waar je gratis en voor niets (we blijven toch Nederlanders) kunt parkeren. Met een kleine 5 minuutjes lopen sta je al in de winkel of op de kerstmarkt en kan je dagje kerstshoppen beginnen.

Kerstmarkt Oberhausen

Eerst eens lekker koffie met taart
Wat mij betreft kan de kerstmarkt niet bezocht worden zonder brandstof, dus begin ik altijd eerst met een kopje cappuccino en een lekker stukje Duitse taart. Heerlijke sachertorte of apfelstrüdel :) . In het winkelcentrum zelf heb je de foodcourt waar je alle bekende fastfoodmerken kunt vinden. De echt gezellige en goede restaurants vind je echter aan de buitenkant van het winkelgebouw. Hier ligt een straatje of eigenlijk een soort boulevard met alleen maar restaurants, variërend van echt Duits tot Amerikaans en Italiaans. Na een klein rustmomentje met heerlijk gebak kan ik ertegenaan voor een middagje shoppen en een bezoekje aan de kerstmarkt.

Kerstmarkt in Oberhausen

Enorme kerstboom
Vandaar dat ik weer terug het winkelcentrum inloop. Hier vind je honderden winkels variërend van luxe en dure merken tot goedkope en bekende ketens. Her en der liggen ook leuke kleine boetiekjes of typisch Duitse winkels. De reden om dit winkelcentrum in deze tijd van het jaar te bezoeken is voor mij de groots opgezette kerstversiering. In het midden van het winkelcentrum staat (of beter gezegd hangt) een enorme kerstboom met veel lichtjes, tierlantijnen en slingers. Je ziet een kerstman rondlopen, je hoort kerstmuziek uit de speakers komen en er is een speciale stand waar je cadeautjes kerstproof worden ingepakt. Gezellig shoppen dus!

Kerstmarkt in Oberhausen
Kerstmarkt in Oberhausen

En dan is het tijd voor de kerstmarkt
Tegen de tijd dat de zon ondergaat is de kerstmarkt aan de beurt! Buiten het winkelcentrum op de boulevard staan honderden kleine houten huisjes met nepsneeuw op de daken die zorgen voor een gezellige sfeer. Overal lichtjes, vele kerstversieringen en heel veel kraampjes die typisch Duits eten of drinken bereiden. De glühwein staat klaar, de worsten liggen op de BBQ en de in chocolade gedoopte appels lonken naar me. De kleine winkeltjes verkopen handige hebbedingetjes zoals kaarsen, honing, kruiden of mutsen. Natuurlijk kan de echte kitsch niet ontbreken en tref je ook sneeuwbollen, houten kerstfiguren en gebreide kersttruien. Heerlijk burgerlijk maar o zo leuk om te zien!

Kerstmarkt in Oberhausen
Kerstmarkt Oberhausen

Deel dit bericht!

Genieten van de sfeer op de kerstmarkt in Oberhausen

Post navigation


2 thoughts on “Genieten van de sfeer op de kerstmarkt in Oberhausen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *