Bucketlist

“If you can dream it, you can do it” zei Walt Disney op een dag en met die quote ben ik het helemaal eens! En dromen heb ik genoeg, voornamelijk dromen over plekken op aarde die ik heel zeker een keer gezien wil hebben! Een aantal jaren geleden zaten deze droombestemmingen ergens in mijn hoofd en zo af en toe kwamen ze weer boven drijven. Wanneer ik dan iets in het nieuws hoorde of een blog van een andere reisblogger las over een bepaalde bestemming, werd ik er eigenlijk zo weer aan herinnerd dat ik die plek toch echt eens moest bezoeken. Vandaar dat ik op een dag het idee kreeg om een echte bucketlist te maken. Een lijstje waar alle landen die ik wil bezoeken of reizen die ik wil maken op staan. Super leuk om daar echt over na te denken en voor mij is het ook een lijstje dat continue in ontwikkeling blijft. Minstens iedere maand kijk ik er even op en soms voeg ik ook nog iets extra’s toe. Op het moment dat ik dan een nieuwe vakantie wil plannen of tijd heb voor een stedentrip, pak ik mijn bucketlist erbij en kijk ik waar ik naartoe zal gaan!

Backpacken en overlanden

En wat staat er dan op mijn bucketlist? De bestemmingen variëren van concrete steden waar ik een keer een lang weekendje naartoe wil gaan tot hele continenten die ik nog wil bezoeken. Qua reizen wil ik graag het stukje van Afrika doen, dat ik heb gemist tijdens mijn overland reis van 2015. Ik ben toen van Londen via Kaapstad naar Nairobi gereisd. Het stuk Nairobi – Cairo staat daarom zeker nog op mijn to-do-list! Graag wil een keer voor langere tijd backpacken door Zuid-Amerika. Ik ben nog niet zuidelijker geweest dan Jamaica, Mexico en de Dominicaanse Republiek. Omdat Zuid-Amerika redelijk ver vliegen is en er zoveel gaafs te zien is, bewaar ik deze bestemming tot ik weer een keer een lange reis kan gaan maken. Een andere reis die ik ook nog wil maken is een treinreis met de Trans Siberië Express van Moskou naar Beijing, maar aan de andere kant lijkt de Zijderoute over land van Istanbul naar Beijing me ook wel iets. Wie weet komt het weer ooit nog van…

Bucketlist

To-do landen

Hoog op mijn bucketlist staat een bezoek aan enkele landen in het Midden-Oosten. Jordanië met het beroemde Petra lijkt me echt machtig mooi! Ook wil ik graag een keer naar Iran; het lijkt me een zeer interessant land met vriendelijke mensen en ik heb er best wat positieve reizigersverhalen over gehoord. Sowieso hou ik wel van woestijnen en zandvlaktes, vandaar dat het Midden-Oosten mij ook mooi lijkt. Ook wil ik graag een keer een rondreis maken door Turkije. En dan niet naar de luxe resorts in Alanya maar een rondreis van Istanbul naar het oosten van het land, naar Cappadocië en Pamukkale.
Ik heb eerder al eens gebackpackt door Azië en toen al meerdere landen daar gezien. Op dit moment staan de Filipijnen en Indonesië zeker op mijn lijstje. De relaxte vibe in combinatie met de mooie stranden en jungle lijkt me prachtig! In Afrika heb ik van de zuidelijke landen enkel Mozambique gemist, dus dat land met zijn Portugese achtergrond, mooie stranden en ongerepte natuur wil ik zeker een keer bezoeken.
Twee keer eerder was ik in de Verenigde Staten, maar van de nationale parken heb ik nog weinig gezien. Vandaar dat een roadtrip langs de parken aan de westkant van de VS hoog (zoals Grand Canyon, Yellowstone en Dead Valley) op mijn bucketlist staat.

Bucketlist

Stedentrippen

Dichtbij huis kan het echter ook mooi en leuk zijn, vandaar dat er ook nog enkele steden in Europa op mijn to-do list staan. Ik moet echt met schaamte bekennen dat ik nog nooit in Londen en Berlijn ben geweest…Verder staan Budapest en Madrid ook zeker nog op mijn verlanglijstje!

En verder…

Naast concrete reizen zijn er ook een aantal andere ‘dingen’ die ik graag eens wil doen. Een daarvan is op zeilvakantie gaan…daar heb ik de daad al bij het woord gevoegd en de zeilvakantie staat gepland voor juni in Griekenland. Bij backpacken in Zuid-Amerika hoort voor mij ook het leren van de Spaanse taal. Ik heb ooit een jaartje Spaanse les gehad en kan er wel iets van verstaan. Spaans spreken is echter een heel ander verhaal en dat is iets wat ik nog wil leren. Ook wil ik ooit wel eens een lift-reisje maken en een ticket enkele reis boeken naar een bestemming buiten Europa :)

Deel dit bericht!

Bucketlist!

Post navigation


4 thoughts on “Bucketlist!

  1. Dat zijn nog een boel leuke plannen! Heel herkenbaar. Toen mijn lijstje heeeeel erg lang was met bestemmingen in Azië en het Midden-Oosten hebben we onze spullen verkocht, baan opgezegd en zijn we lang op reis gegaan. Toen heb ik heel wat van die bucket-list kunnen afstrepen, hoewel ik niet echt bewust een lijstje bijhield. Inmiddels groeit het aantal bestemmingen dat ik nog wil zien toch weer flink. :)

    1. Hey gaaf zeg; je spullen verkopen en gewoon vertrekken! Zeer herkenbaar dat je bucketlist altijd blijft groeien, ik voeg ook geregeld iets toe. Leuk om over te dromen en plannen te maken!

    1. Thanks! Ik ben net terug van mijn zeilvakantie en nu ook geen concrete reisplannen meer voor dit jaar. Voelt wel gek hoor! Als je niet echt een wishlist hebt, hoe bepaal je dan waar je heen gaat als je een reis boekt? De aanbiedingen checken en gewoon iets uitpikken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *