somalie

Via foodandflipflops.com en traveladdict.nl werd ik uitgedaagd om mijn ‘Top 3 bestemmingen onderaan mijn bucketlist’ te benoemen. Pfoe, ik vond het wel een beetje een lastige opgave. Een lijstje opnoemen van de 10 landen waar ik het allerliefste naartoe zou gaan, is geen enkel probleem. Hier heb ik al zo vaak over na gedacht en ik heb zelfs een ‘echt’ lijstje dat ik bijhoudt en geregeld bijwerk . Maar naar welke landen op de wereld wil ik het minst graag naartoe reizen? Na er een nachtje over geslapen te hebben, ben ik toch op een top 3 bestemmingen onderaan mijn bucketlist gekomen.

  • 1. Antarctica

    Het eerste land op de lijst van bestemmingen onderaan mijn bucketlist is Antarctica. Dit is heel simpel voor mij: ik hou niet van kou! Om op Antarctica te komen moet je dagen op een schip verblijven terwijl je door de beukende zee vaart. Na dagen van afzien kom je aan op een ijsschots waar het vooral kkkkoud is. En dan hebben we het nog niet gehad over de prijs, die zelfs wanneer je vanuit Zuid-Amerika vertrekt nog in de duizenden euro’s loopt. Ik kan me voorstellen dat het zien van de ijsrotsen met de pinguïns en zeehonden helemaal geweldig is. Toch is dit gewoon geen reis voor mij!

  • 2. Somalië

    En op nummer 2 staat van bestemmingen onderaan mijn bucketlist staat het land Somalië. Als echte Afrika-liefhebber heb ik 27 Afrikaanse landenbezocht en staat Afrika altijd hoog op mijn bucketlist. Toch zou Somalië niet snel een land zijn waar ik naartoe zou reizen. De veiligheid en de stabiliteit van het land veranderen continue en zijn bij lange na niet top. Dit vind ik niet meteen het grootste probleem; ik ben namelijk ook in Mali, Nigeria en Congo geweest. Van andere reizigers die in Somalië zijn geweest begrijp ik dat er zoveel strenge regels en eisen zijn wanneer je als toerist Somalië wilt bezoeken dat de fun van het reizen er wel af gaat.Zo moet je ten alle tijden reizen onder begeleiding van een lokale gids, krijg je enkel een visa voor een paar dagen en heb je voor het bezoeken van sommige bezienswaardigheden nog een extra permit nodig. Ondanks de interessante cultuur en de mooie omgeving in Somalië, staat dit land toch niet hoog op mijn verlanglijstje.

  • 3. Japan

    Veel mensen in mijn omgeving zijn ooit in Japan geweest of willen er graag naartoe. Ik heb echter totaal niets met Japan. Ik ben wel fan van Azië en ben in meerdere Aziatische landen geweest, maar om één of andere reden trekt Japan me helemaal niet. De enorm grote en drukke steden met veel neonreclame die je altijd in magazines en bij reisprogramma’s ziet zijn niet zo aan mij besteedt. Daarnaast heb ik niet echt een gevoel bij of interesse in de Japanse cultuur. Al lijkt het Japanse eten me wel een goede reden om daarheen te gaan…hmmm sushi!

En dat zijn de 3 bestemmingen onderaan mijn bucketlist. Maar wellicht heb jij wel dé reden waarom ik Japan, Somalië of Antarctica zou moeten bezoeken. Je mag me dan ook altijd proberen te overtuigen…

Deel dit bericht!

Traveltag Top 3 bestemmingen onderaan mijn bucketlist!

Post navigation


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *